Kaatosadetta, rakeita ja ukkosta

Kaatosadetta, rakeita ja ukkosta

Satuin olemaan keskustassa liikenteessä juurikin kun taivaalta alkoi tulemaan kaatamalla vettä. Juoksin Keskustorin poikki parkkihalliin 200 metrin matkan ja siinä ajassa vaatteet kastuivat läpimäriksi ja kaduilla oli jo 10-20 senttiä vettä. Satakunnankatu, Hämeenpuisto ja kumppanit tulvivat. Kun pääsin Kekkosentielle, alkoi tulla kaatamalla rakeita. Kekkosen/Paasikiventie tulvi. Aamulehden tietojen mukaan siellä nousi viemärinkannetkin paikaltaan – tätä hämmästelin jo itse ajaessa, kun viemäreistä lensi 20-30 senttiä korkeita vesipatsaita – siis kannen rei’istä.

Kotia päästyä kamera kuvaamaan ja hemmetti. Olin unohtanut eilisistä testailuista ND16-suodattimen linssin eteen, niin videota kuvatessa järkkärin ISO-arvo oli jossain aivan hirveässä.

Nikon D5100, pinottu 9 videoruutua.
Nikon D5100, pinottu 9 videoruutua.

Nikon D5100, pinottu 7 videoruutua.
Nikon D5100, pinottu 7 videoruutua.
Kuva: Aamulehti
Kuva: Aamulehti
Kuva: Aamulehti
Kuva: Aamulehti

Satakunnankadulla/Hämeenpuistossa ihan oikeasti tulvi.