Päivän salamasaldo – laihoin tuloksin

Päivän salamasaldo – laihoin tuloksin

Suurin osa ukkosrintamista onnistuneesti vältteli Tamperetta. Yksi, ja sekin varsin passiivinen, osui kuitenkin kohdalle. Ei muuta kuin pokkari videoimaan ja järkkärissä salamatriggeriä testailemaan.

Salamatriggeri tuntui olevan kiinnostuneempi pilvisalamoista kuin maasalamoista. Kaksi todella näyttäävää maasalamaa välähti aivan triggerin edessä ja se päättää olla liipaisematta. Sen sijaan jokaiseen olemattomaan pilvivälähdykseen se keksi reagoida. Herkkyys oli kyllä niin isolla, että triggeri päätti välillä alkaa ampumaan sarjatulta ihan pelkästä pilvien valoisuuden heilahtelusta. Yksikään kunnollinen salama ei siis kennolle asti päätynyt.

Kaiken kaikkiaan maasalamoita näkyi viisi tai kuusi, joista ainoastaan kaksi osui pokkarin kuvaamalle alueelle ja nekin varsin kehnoin tuloksin.

Canon IXUS 115 HS
Canon IXUS 115 HS
Canon IXUS 115 HS
Canon IXUS 115 HS

Olipa pokkari näköjään keksinyt siirtää focusinsakin kesken kaiken parvekkeen sälekaihtimien sulkimeen. Se vissiin oli kiinnostavampi. Ei nyt mennyt ihan nappiin tämä havaintosessio. Seuraavia ukkosia odotellessa.