Perseidien maksimiyö

Perseidien maksimiyö

Noniin, nyt on sitten maksimin aika koittanut ja sopivasti Tampereen taivaalta katosi pilvetkin. Nyt on taas järkkäri parkkeerattu parvekkeelle vähän uusituilla asetuksilla. Joskos nyt sitten tarttuisi himmeämpiäkin meteoriittejä kennolle noiden parin viimeöisen tulipallon lisäksi.

Tänäyönä testattavana asetuksina on viiden sekunnin valotuksia kymmenen sekunnin aikaresoluutiolla. Muina asetusarvoina on 11mm/f2.8 ja ISO800. Kamera alkoi laulamaan muutamaa minuuttia vaille 23 ja kerta valkoinenpää ei aivan clipannut puhki, niin eiköhän noilla asetuksilla yön pimetessä saadaa ihan hyvää settiä kennolle. Toivottavasti ainakin.

Sitten ikävämpään havaintoon – Härkämäen All Sky -kamera on aikalailla vesipisaroiden peittämä, joten sen osilta taitaa olla tämä maksimiyön meteoriittien metsästäminen poissa laskuista. Seurataan nyt vielä hetken aikaa Harrin kanssa tilannetta etäyhteydellä, joskos se kupu siitä kuivuisi.

Päivitys: Ja vettä Härkämäellä, joten eiköhän se All Sky -kameran osalta ollut sitten siinä. Harmi.