Aamutaivaan geminidejä

Aamutaivaan geminidejä

Illalla haittasi kuu, aamuyöllä pilvet. Mukava läjä geminidejä kuitenkin jäi kennolle. Ohessa kirkkaimmat. Visuaalisesti tuli bongattua yön kuluessa satakunta meteoria ja reilut kymmenen kirkasta tulipalloa.

06:50  Venusta kirkkaampi geminidi oikealla ylhäällä.
06:50
Venusta kirkkaampi geminidi oikealla ylhäällä.
07:02  Todella kirkas tulipallo oikeassa yläreunassa (100% croppi ohessa). Etelätaivaan pilvet välähtivät nopeasti vaaleampina kahteen kertaan, eli oletettavasti meteori hajosi/räjähti osiin. Itselle se jäi näköesteen taakse, joten en pysty arvioimaan sen kirkkautta.
07:02
Todella kirkas tulipallo oikeassa yläreunassa (100% croppi ohessa). Etelätaivaan pilvet välähtivät nopeasti vaaleampina kahteen kertaan, eli oletettavasti meteori hajosi/räjähti osiin. Itselle se jäi näköesteen taakse, joten en pysty arvioimaan sen kirkkautta.
07:13  Venusta kirkkaampi tulipallo oikeassa reunassa.
07:13
Venusta kirkkaampi tulipallo oikeassa reunassa.