Kalustopäivitystä

Kalustopäivitystä

Taisin joskus aikaisemminkin jo valittaa tuosta käyttämästäni Nikkorin 55-300mm/f4-5.6:sta, kuinka se ei pidä tarkennusta ollessaan manuaaliasennossa. Ongelma johtuu linssin melko heppoisesta muovirakenteesta ja siitä, että focuslinssi on ns. ulkopuolinen, eikä linssin sisällä liikkuva linssi. Eli tarkennus siis muuttaa objektiivin fyysistä pituutta. Summasummarum, ei hyvä, valuu. En suosittele kuin Kuun ja Auringon (suotimet, suotimet ja suotimet!) kuvaamiseen, kun niihin pystyy autofocusoimaan ja sillä estämään focuksen valumisen.

Sigma 70-200mm/f2.8
Sigma 70-200mm/f2.8

Verkkokaupa.comilla sitten sattui sopivasti välipäivätarjoukseen Sigman 70-200mm/f2.8, joten kävin poistamassa sen. Se mikä tuolla hävitään polttovälissä, sitten kompensoituukin varsin mukavasti valovoimassa. Aivan hirvittävän kokoinen, 1,5kg painava järkälehän tuo objektiivi on mutta sitä se valovoimaisuus teettää. Nyt sitten kun vielä tulisi selkeä yö, että pääsee antamaan putkelle sen ensivalon. Sääennusteet eivät vaan näytä kauhean optimistisille.