23 parhelia, väripilviä ja siitepölykehä!

23 parhelia, väripilviä ja siitepölykehä!

No nyt on kaikennäköistä taivaalla. Vanhoista hävittäjistä lähtien.

Aloitetaan nyt kuitenkin ilmankehän ilmiöistä ja palataan sitten Satakunnan lennoston aiheuttamiin ilmiöihin.

Siitepölykehä ja väripilviä
Siitepölykehä ja väripilviä

Taivaalla näkyi selvää kehimistä Auringon ympärillä, joten kokeilin napata 55mm:lle Nikkorilla kuvaa ja sieltähän se siitepölykehä tuli nyt kunnolla esiin. Samalla viereen näytti osuneen varsin voimakkaasti värjäytyneitä väripilviä.

23 asteen ylempi parhelia
23 asteen ylempi parhelia

Kokeilin sitten kuvata vielä isompaa aluetta 11mm:n ultralaajiksella ja jonkinlaista siitepölykehää tuohonkin jäi mutta yllätyksenä kuvasta kuitenkin erottuu selvä 23 asteen parhelia. Toisena päivänä peräkkäin pyramidihalo, ei huonosti!

Ja sitten lisäbonuksena niihin ihmisen tekemiin ilmiöihin:

Fouga Magister + kaksi hornettia
Fouga Magister + kaksi hornettia
Fouga Magister + kaksi hornettia
Fouga Magister + kaksi hornettia

Porin Museolentokerho ry:n omistama vanha suihkuharjoitushävittäjä Fouga Magister jyristeli Tampereen keskustan yli hornettisaattueessa kello 14:50. Ilmavoimat lensivät viimeisen lentonsa konetyypillä 1988, joten kai se menee rariteettihavainnoksi tämäkin.