Parolan panssarimuseo

Parolan panssarimuseo

DSC_1108
Siitä onkin jo vierähtänyt tovi, kun on edellisen kerran vieraillut Parolassa. Tällä kertaa matka ei tosin vienyt panssariprikaatin puolelle vaan ihan käymään panssarimuseossa.

Sitten viimekäynnin oli ilo huomata näytteille tulleen lisää restauroituja panssareita. Vuosittaisen pyhiinvaelluksen panssarimuseoon tekevä kaverini ties vielä kertoa, että lisää panssirivaunuja on museolla restauroitavana. Hienoa, että noihinkin panostetaan!

Panssarimuseon kokoelma on suorastaan ällistyttävän hyvä ja iso, siihen nähden millaisia kokoelmia on nähnyt maailmalla eri sotamuseoissa. Lienee varmaan kansainvälisellä tasolla kärkikastissa kokoelmansa osalta? Yllättävän pieniin tiloihin tuo panssarimäärä on saatu kokonaisuudessaan ängettyä. Ultralaajakulmalinssi tuli enemmän kuin tarpeeseen. Saipahan sillä samalla hauskoja ylipitkiä kohtisojottavia tykinpiippuja aikaiseksi.