Pimennysmatkaaja-blogi täyttää 5 vuotta!

Pimennysmatkaaja-blogi täyttää 5 vuotta!

Pimennysmatkaaja_web_bg

Tasan viisi vuotta sitten kirjoitettiin ensimmäinen merkintä Kiinan auringonpimennysmatkaan liittyen. Silloin blogin oli tarkoitus toimia ainoastaan pari viikkoa ja niin se tekikin. Reissukertomus talteen ja se oli siinä. Sitten saatiin ajatus lähteä Pohjois-Norjaan kuvaamaan Venuksen ylikulkua. Blogi heräteltiin henkiin jo reissuun valmistautuessa ja suunnitelmia laatiessa. Taas, kun matka oli ohi, alkoi hiljaiselo.

Viime kesänä Harri Haukka esitti ajatuksen, jos alkaisin koostamaan tänne havaintoja ja mietteitä tähtiharrastuksesta – siitä se sitten lähti. Nyt viisi vuotta Kiinan reissun jälkeen kasassa on 277 artikkelia, joista suurin osa havaintoja ilmakehän ilmöistä tai tähtitaivaan kohteista. Näiden lisäksi pilvisinä päivinä olen kirjoitellut artikkeleita kokoelmassani olevista meteoriiteista, ihan vain niistä itsekin lisää oppiakseni. Ei niiden kaikkien taustoja muuten tulisi kuitenkaan niin tarkkaan selvitettyä.

Pilvisten iltojen ratoksi aionkin jatkossa kirjoitella myös esittelyjä tähti- ja avaruusharrastukseen liittyvistä vierailukohteista, kuten jo tuossa reilu viikko sitten kirjoitinkin käynnistäni Archenholdin Observatoriolla. Esiteltävät kohteet tulevat olemaan sellaisia, joissa olen itse käynyt.

Muistutetaan tässä yhteydessä tulevasta Kassiopeian Aurinkopäivästä Härkämäen Observatoriolla 27. päivä kuluvaa kuukautta. Tapahtuma on ilmainen ja kaikille avoin, joten tervetuloa! Mielenkiintoisten luentojen lisäksi nähtävillä tulee olemaan ainakin allekirjoittaneen meteoriittikokoelma ja toivottavasti myös parin muun keräilijän kokoelma. Taivaalta tippuneita avaruuskiviä on siis luvassa hyvän kokoinen kasa nähtäväksi.