Pää- ja sivusateenkaaret

Pää- ja sivusateenkaaret

Vettä sataa ropisee, kuten viimepäivien teemana on tuntunut olevan. Pari yksittäistä 22 asteen haloa pilvien raosta on tullut bongattua mutta luonnollisesti silloin, kun kamera ei ollut käden ulottuvilla.

Pää- ja sivusateenkaari
Pää- ja sivusateenkaari

Pääsateenkaari jatkui kivasti Raholaan. Pitäisiköhän lähteä etsimään kulta-aarretta? Luultavasti ei.

Tänään kolmen jälkeen ajellessani Tampereen ohitustietä kohti Pirkkalaa näkyi taivaalla harvinaisempi sateenkaari – hyvin hyvin litistynyt sellainen. Sateenkaaren korkein kohta oli ainoastaan noin 5-10 asteen korkeudella horisontista (en alkanut sitä kauhean tarkasti mittailemaan ajaessani). Luultavasti tämä johtui Auringon korkeudesta – Auringon ollessa korkealla kaari litystyy. Tämähän aiheuttaa myös sen, että alueilla joilla Aurinko paistaa lähes zeniitistä, kaari on jo niin litystynyt, että se jää horisontin alapuolle.