Ellivuoren Pirunvuori

Ellivuoren Pirunvuori
Pirunvuori
Pirunvuori

Sastamalan Karkusta, tarkemmin Ellivuoresta löytyy ympäröivien järvien yläpuolelle 93 metriä kohoava Pirunvuori. Pirunvuoren laelta löytyy myös geologisesti kiinnostava Pirunluola. Perimätiedon mukaan pirunluolan suuaukolta on käyty kyselemässä tietoja itse Pirulta. Kauaa luolan suuaukolla ei ole voinut viettää, sillä muuten Pirun väitetään lähettäneen myrskyn kysyjän niskaan.

Pirunvuori on ollut suosittu matkailukohde todella upeiden maisemiensa vuoksi jo 1800-luvun puolivälistä alkaen. Enkä kyllä yhtään ihmettele miksi.

Eräs mielenkiintoinen kohde on myös Pirunvuoren rinteellä sijaitseva kivilinna, joka tunnetaan myös Danielssonin kivilinnana sen rakennuttaneen taidemaalarin Emil Danielssonin mukaan. Kivilinna rakennettiin 1906 yhden kesän aikana parin paikallisen miehen avustamana. Rakennustyössä ei käytetty mitään nykyaikaisia rakennusvälineitä.

Eipä ollut Piru tällä kertaa kotona.