Kassiopeia teini-ikään!

Kassiopeia teini-ikään!

Tulevana sunnuntaina (26.10.2014) vietetään Härkämäen Observatoriolla Warkauden Kassiopeia ry:n kolmetoistavuotisjuhlaa. Pidempiakaiset seuraajat muistanevat kesällä olleen myös Härkämäen Observatorion 10-vuotissynttärit, joten juhlavuotta on hyvä jatkaa juhlistamalla teini-ikään astuvaa yhdistystä. Paljon on vuosien aikana saatu porukalla aikaiseksi.

Sunnuntaina ohjelma alkaa Härkämäellä kello 15:00, jolloin Mikko Lavinto Helsingin yliopistolta luennoi kosmologiasta. Ohjelma jatkuu kahvitarjoilulla ja kello 17:00 avaruusinsinöörinäkin tunnettu Harri Haukka Ilmatieteen laitokselta luennoi öidemme luonnollisesta valosaasteesta, eli revontulista. Kelin salliessa luentojen jälkeen on vielä luvassa tähtinäytös. Tämän hetken sääennusteen valossa tosin ei taida olla. Harmi.

Kassiopeian vuosijuhla on kaikille avoin tilaisuus, joten tervetuloa! Sinne Pimennysmatkaajakin suuntaa ja lupaa hoitaa Kassiopeian Youtube-kanavalle videomateriaalia tapahtumasta.

Kassiopeia13v_web2