Meteoriittien laputtamista

Meteoriittien laputtamista

Lupaavasti alkaneen vuodenvaihteen jälkeen pilvisyystilanne näyttää taas yhtä synkälle, kuin mitä se on tehnyt jo koko syksyn ja talven. Pilvisten iltojen ratoksi tuli sitten laputeltua viimeisimmät meteoriittihankinnat ja siirreltyä niitä käytännöllisempiin rasioihin.

P1020157

Tässä nyt ensiksi otetaan halkaistu ja pinnaltaan etsattu Agoudal pois vanhasta rasiastaan. Kun käsitellään rautameteoriitteja ja varsinkin sellaisia rautameteoriittejä, joiden pinta on happokäsitelty (etsattu), on oleellista muistaa käyttää hanskoja. Sormista tarttuva rasva ja epäpuhtaudet saavat käsitellyt pinnat ruostumaan hyvin herkästi.

P1020159

Seuraavaksi sitten lisätään rasian pohjalle kosteutta poistavaa silicageeliä. Tämäkin luonnollisesti estämään meteoriitin ruostumista.

P1020163

Meteoriitti ja nimilappu paikalleen rasiaan.

P1020166

Lopuksi vielä teppaisin rasian reunat kiinni huolellisesti, jotta sekin auttaisi edes hieman pitämään kosteutta poissa.

P1020167

Tässä tehdään samaa operaatiota kivirautameteoriitille. Kyseessä on mesosideriitiksi luokiteltu Bondoc.