Askartelua: Halolasi

Askartelua: Halolasi

Bilteman myymät tarkastuspeilit ovat erinomaisia auringonpeittolevyjä halokuvaukseen mutta niitäkin voi muokata vielä asteen paremmiksi.

Kun Bilteman tarkastuspeiliin poraa sopivan kokoisen (noin 10 mm) reiän ja liimaa peilin tilalle hitsauslasin palasen, saa todella kätevän auringonpeittolevyn. Koska en jaksanut alkaa lasiveitsen kanssa tuhertamaan hitsauslasista palaa irti, niin tilasin TeknoFokuksesta 30 mm:n DIN13-tummuuden omaavia pyöreitä halolaseja. Halolasi istui todella nätisti peilin paikalle.

Halolasi
Halolasi

Nyt halolasillisen auringonpeittimen kanssa kuvatessa saa kuvaan myös auringonkiekon. Tämä helpottaa eri halojen tunnistamista, koska nyt niiden etäisyyden auringosta voi mitata tarkasti. Ilman muokkausta auringon sijainti peittimen takana piti arvata.

Harmittavasti testihetkellä ei ollut yhtään haloa näkyvissä. Halohuhtikuuta odotellessa.