Kaksi tuntia H-hetkeen

Kaksi tuntia H-hetkeen

Pari tuntia ensimmäiseen kontaktiin. Käytiin aamulla scouttaamassa paikkoja ympäristöstä, koska sääennusteet ja satelliittikuvat näyttäisivät Kalajoelle erittäin hyville. Ei kannata siis lähteä ajamaan yhtään kauemmaksi.

Sinäänsä Kalajoen hiekkasärkät olisivat erilaisena ympäristönä houkuttaneet havaintopaikaksi mutta mereltä sinne tuuli todella voimakkaasti, eikä tuulen suojaa juurikaan ollut tarjolla. Pari pientä tönöä joiden kupeessa voisi kuvitella pari tuntia viettävänsä. Mutta pidetään ne nyt varasuunnitelmana.

Kalajoen hiekkasärkillä
Kalajoen hiekkasärkillä
Kalajoen hiekkasärkillä
Kalajoen hiekkasärkillä

Ykkösvaihtoehdoksi nyt nousi todella hyvällä ja tuulensuojaisella paikalla oleva Kalajoen ravirata mutta täytyy nyt vielä soittaa radan ylläpitäjälle ja pyytää lupaa mennä sinne kameran kanssa touhuamaan. Eksoottinen havaintopaikka sekin.

Päivitys: Kalajoen Hevosystäväinseura ry antoi todella ystävällisesti luvan raviradan käyttämiseen kuvauspaikkana, joten sinne siis!

Havaintopaikka Kuva: NASA/Google
Havaintopaikka
Kuva: NASA/Google

Päivitys 2:
Pari minuuttia pimennyksen alkuun.

Kuvauskalustoa
Kuvauskalustoa

Jos joku ihmettelee jalustan ympärillä olevaa kelloa, niin se on tunti ennen pimennystä synkattu oikeaan aikaan, josta sitten voi sekunnin tarkkuudella arpoa oikeita kuvaushetkiä.