Lofoottien Viikinkimuseo

Lofoottien Viikinkimuseo

DSC_5197

Lofoottien Borgissa sijaitsee viikinkimuseo, jossa on alkuperäiselle paikalleen rekonstroktoitu paikallisen viikinkipäällikön talo. Talo on maailman pisin tunnettu viikinkien rakennus, joka kertoo päällikön olleen erittäin vaikutusvaltainen.

Museossa on näytteillä alueelta löydettyä esineistöä sekä 20 minuuttien elokuva, joka kertoo Borgin viikinkien muutosta Islantiin ja Norjan viikinkien yhdistymisestä etelän muodostamaa uhkaa vastaan.

Kesäkaudella museossa pääsee myös viikinkiveneen kyytiin.

Ilta tuleekin vielä jatkumaan viikingikkäissä merkeissä, sillä varasimme museosta Viikinkien juhlaillallisen, jossa paikallisen teattterin näyttelijät esittävät viikinkejä samalla, kun juhlaan osallistuville tarjoillaan autenttisia viikinkiruokia ja hunajaviiniä. Mielenkiintoinen ilta siis luvassa!