Verlan aika – keskiaikatapahtuma

Verlan aika – keskiaikatapahtuma

DSC_5698

Tänään tuli tehtyä päiväretki Verlaan ja tarkemmin ottaen siellä vuotuisille Verlan Aika -keskiaikapäiville. Olin vähän laiska kuvaamaan, kun keskityin esitysten seuraamiseen mutta eiköhän näistä samoista ryhmistä saada vielä tulevaisuudessakin kuvia eri tapahtumien yhteydessä.

Artikkelin pääkuvassa nähdään savolainen (ilmankos olivat niin särmiä sotilaita!) hakkapeliittaosasto musketteineen. Myöhemmin samaiselta GARS-ryhmältä nähtiin vielä miekkailunäytös.

Seuraavana vuorossa oli uusi tulokas, itseasiassa debyyttiesiintymisensä tehnyt kouvolalainen viikinkiryhmä Björnfell. Ryhmä oli ylipäätään viimesyksynä perustettu ja siihen nähden esitys oli kyllä ihan maittavaa katsottavaa. Viikinkien asut olivat kohdillaan ja taistelutekniikkoja oltiin selvästi harjoiteltu ahkerasti. Toivottavasti ryhmä tulee kasvamaan tulevaisuudessa ja heitä nähdään lisää uusin ottein jatkossakin. Tuosta on hyvä lähteä!

Kolmas taistelunäytös olikin sitten The Knights of Lithuanian järjestämä miekkailuottelu, jossa otteluiden välissä saatiin nauttia keskiaikaisista tanssinäytöksistä. Ja nämä ritarit ottivat yhteen sitten ihan oikeasti. Kaveria lyötiin miekalla ja välillä nyrkilläkin ihan säälimättä ja tuloksena haarniskan palasia lenteli. Komeaa katsottavaa. Tätä täytyy nähdä lisää!

Oheisohjelmassa tuli seurattua mm. narrin edesottamuksia ja mystikon esitystä. Todella taitavia esiintyjiä kyseessä. En vieläkään ymmärrä muutamaa temppua, kuinka mystikko ne teki.

Päivän päätteeksi tuli käytyä vielä museokierros itse Verlan pahvitehtaassa, jossa kuvaaminen olikin kokonaan kielletty. Täytyy sanoa, että tässä kävi tuuri. Saimme oppaaksemme Jussin, joka oli hyvin värikäs persoona, suoraan sanoen ihan oikea vanhan liiton mies, joka oli itsekin kasvanut Verlan pahvitehtaan ympärillä. Tarinaa vanhoista hyvistä ajoista riitti ja pahvin valmistusprosessit olivat kovin tutut. Samoin tehtaan entinen henkilökunta. Aivan mahtava opas, tällaisia pitäisi olla enemmänkin.