Hämeen keskiaikamarkkinat 2016

Hämeen keskiaikamarkkinat 2016

DSC_7812
Hämeenlinnassa järjestettiin tänäkin kesänä suosittu Hämeen keskiaikamarkkinat -tapahtuma. Tämän vuoden teemana oli merenkulku, joten ohjelmassa oli mm. 80 viikingin maihinnousu.

Kuten artikkelin pääkuvasta näkyy, niin itse olin paikalla viikinkiasussa (noiden asujen valmistuksesta tulee jossain kohtaa oma artikkelisarjansa), joten kameran kanssa liehuminen delegoitiin hovikuvaajalle, Harri Haukalle. Kiitokset siitä! Myöhemmin iltapäivällä siirryin sitten itse kameran taakse.

Säät suosivat tänäkin vuonna tapahtumaan ja paikalla oli varsin kiitettävä määrä kävijöitä, iltapäivällä suorastaan ruuhkaksi asti.

Päivän ensimmäisenä ohjelmana menimme seuraamaan tuttumme esiintymistä Muskotti-yhtyeen kanssa. Mielenkiintoisena faktana opittiin, että käytetyt jousisoittimien kielet olivat suolia. Varsin keliriippuvaisia siis viritysasteestaan. Seuraavana vuorossa olikin jo tämän vuoden pääohjelma, eli viikinkien maihinnousu. Kahden pitkäveneen eteneminen jokea pitkin oli hienoa seurattavaa. Itse taistelun näkeminen olikin sitten suurempi haasteensa valtavan yleisömäärän vuoksi.

Markkinoiden kiertelyn jälkeen suuntana olikin Militarian kenttä, jossa alkuun saatiin seurata kahden varsin taitavan jöngleerin esitystä. Perään luvassa oli hevosnäytös, joka tänävuonna oli kiitettävällä tavalla erilainen. Kyseessä oli Vuononhevosten päätön historia – komediallinen esitys maailman luomisesta nykypäivään nähtynä vuononhevosten näkökannasta. Mustasurman nähtiin taas olevan varsin arvaamaton vitsaus, sillä esityksen lopuksi se pääsi taas valloilleen (karkasi ratsastajalta).

Päivän viimeisenä seurattavana ohjelmana olikin tuttu Faravidin susien taistelunäytös. Susia taisi olla viimevuotta enemmän liikenteessä ja hyvän shown saivatkin aikaiseksi. Miekkaa ja kilpeä kolisteltiin urakalla.