Tallinan talviyössä

Tallinan talviyössä

Tapaninpäivän ilta/yö-kuvia Tallinnan kauniista jouluvaloloistosta. Tarkoituksena oli käydä merimuseossa katsomassa isohkoa viikinkinäyttelyä, kun museo kerta Tapaninpäivän aukioloa netissä hehkutti. Ovella kuitenkin odotti tyly yllätys suljettu-lapun muodossa.

Matka kuitenkin jatkui tästäkin huolimatta keskiaikaisissa tunnelmissa ja suuntana oli Tallinan vanhasta kaupungista löytyvä keskiaikainen kievari III Draakon. Tämä on oikeasti mielettömän hyvä katsaus keskiaikaan, sillä kievari on varsin autenttinen lukuunottamatta tulevaisuuden taikakortteja lukevaa maksupäätettä. Kievarin erikoisena on hirvikeitto, joka tarjoillaan savikupista. Kyytipojaksi voit ostaa savimukista tarjoiltavaa mehua tai isompaan janoon savikannusta tarjoiltavia alkoholijuomia. Lisäksi ateriaa voi täydentää erilaisilla pasteijoilla. Hinnat on hyvin edulliset, kaikki maksaa 1-3 euroon kappaleelta, joten ihan hirveästi tästä erikoisuudesta ei pääse edes köyhtymään. Erikseen pyytämällä voi saada myös isompaakin ateriaa ihan kyljen muodossa mutta normaalilistalla ne eivät ole. Tämä kannattaa oikeasti käydä testaamassa ihan pelkästään kokemuksena. Jos haluat saada koko keittosi sivistyneesti syötyä, niin ota oma lusikka mukaan – tästä kievarista et moista ylellisyyttä saa!

Kännykkäräpsy III Draakon antimista.

Illallinen sitten osuikin fyysisesti hyvin lähelle lounaspaikkaa ja kohteena oli Olde Hansa-ravintolan jouluaikaan auki oleva pop-up-ravintola Winter Garden. Winter Gardenin lista on huomattavasti suppeampi, kuin itse pääravintolan mutta sen erikoisuutena on tarjota vain ja ainoastaan 1500-luvun jouluruokia. Miljöö tässäkin paikassa oli todella onnistunut, vanha historiallinen rakennus, jonka seiniä koristaa piirrokset, huonekalut ovat kuin suoraan keskiajalta ja tarjoilijattarienkin asut olivat melko autenttisen oloiset. Vaikka tässäkin oli kyseessä erikoisempi teemaravintola, niin hinnat olivat silti maltilliset ja edullisemmat kuin mitä keskitasoisessa ravintolassa Suomessa. Kannattaa testata. Kesällä paikka on myös hetken aikaa auki Summer Gardenin nimellä.