Hyvää Uutta Vuotta 2019!

Hyvää Uutta Vuotta 2019!

Taivaan Alla -blogi kiittää lukijoitaan menneestä vuodesta 2018! Havaintovuosi kokonaisuutena oli hieman tylsähkö ja kohokohdiksi havaintojen osalta jäivät lukuisat revontulet sekä tietysti joulukomeetta 46P/Wirtanen. Halovuosi jäi vähän laimeahkoksi, muutamia harvinaisuuksia tallentui kameraan mutta pääsääntöisesti pelkkää peruskamaa, jota ei aina jaksanut edes laittaa nettiin.

Itätaivaan taivaskameroissa sen sijaan näkyy nyt outoja valoilmiöitä:

Tämän vuoden osalta blogisisältö on koostunut enemmän retkeily- ja keski-aikaharrastukseen painottuen. Joista kannattaa ainakin käydä vilkaisemassa parin viikon reissu Islantiin.

Katsotaan saadaanko illan aikana lisää kuvia raketeista. Sää vaan ei nyt suosi oikein tätäkään touhua, kun lunta tulee lähes vaakatasossa ja näkyvyys on heikko. Ainakaan Tampereen Uuden Vuoden ilotulituksesta ei tänä vuonna materiaalia tule, jos radikaalia muutosta säässä ei seuraavan kahden tunnin aikana tapahdu.