70% valaistu Kuu

70% valaistu Kuu
70 % valaistu kuu

Kokeilunomaisesti Kuu kuvattuna kolmella eri tavalla:

1) Pinottu 100 parasta ruutua 4K-videosta, jossa käytettiin suurinta suurennosta missä Kuu mahtui vielä kuvaan.
2) Pinottu 10 parasta ruutua valokuvista 2600 mm:n kinovastaavuudella kuvattuna.
3) Pinottu 2 parasta ruutua valokuvista 3000 mm:n kinovastaavuudella kuvattuna.

Näistä selvästi pehmein ja vähiten yksityiskohtia sisältävä on 4K-videosta pinottu. Ei käytetä tätä enää Kuun kuvaamiseen jatkossa. Seuraavan kerran kokeillaan tätä tekniikkaa täydellä suurennoksella auringonpilkkuihin, kunhan moisia taas joskus suvaitsee auringonkiekolle putkahtaa.

Hankalammaksi meneekin sanoa kumpiko valokuvista pinotuista on parempi. 3000 mm:n kuvissa osassa paikoissa on enemmän yksityiskohtia, kuin 2600 mm:n kinovastaavuudella kuvatussa ja vastaavasti 2600 mm:n kuvissa on enemmän yksityiskohtia taas toisissa kohdissa. Tässä tosin nyt tulee esille huonon seeingin vaikutus, joten mitään ratkaisevaa jomman kumman absoluuttisesta paremmuudesta ei voi tästä testistä päätellä. Täytyy toistaa tämä uudelleen isommilla kuvasarjoilla, kunhan ilmakehä on rauhallisempi.