Uutta runkoa testaamassa Pyhäjärven rannassa

Uutta runkoa testaamassa Pyhäjärven rannassa
Auringonlasku

Pitkällisen arpomisen jälkeen päädyin siirtymään peilittömään järkkäriin reissukäytössä, jonne ei aina jaksa kantaa täysikokoista runkoa mukanaan. Käsimatkatavaroistakin, kun moinen syö jo melkoisen osan. Brittien Amazonista irtosi Panasonic Lumix GX9 -runko 12-32mm/f3.5-5.6 kittilinssillä kohtuu edulliseen hintaan ja Saksan Amazonista sille kaveriksi Panasonicin 14-140mm/f3.5-5.6 sääsuojattuna kakkosversiona, joka oli kovassa tarjouksessa. Tarjouksesta matkalla on vielä Panasonicin 25mm/f1.7 -objektiivi yleisprimeksi ja erityisesti museokuvaukseen.

Lähdin Pyhäjärven rantaan hieman ennen auringonlaskua, jotta kameran dynamiikkaa pääsi testaamaan. Ajattelin myös, että peilikirkkaasta jäästä voisi erottua mukavasti auringonlaskun värejä, kuten sitten tekikin. Suureksi yllätykseksi jäällä viiletti useita luistelijoita ja yksi pyöräilijäkin. Ilmeisesti se sitten jo kestää tai en ainakaan huomannut äkillisesti katoavia luistelijoita.

Jää oli muodostanut pintaansa mitä mielenkiintoisempia röpelöitä ja kekoja puskiessaan jäälauttoja vastakkain.