Perseidien maksimiyö lähestyy

Perseidien maksimiyö lähestyy
Perseidien tulipallo
10.08.2021 kello 23:05

Muutamia perseidien meteoriparveen kuuluvia tulipalloja oli jäänyt nyt maksimiyötä edeltävänä yönä GoPron kennolle. Paljain silmin havaittuna niitä näkyi kyllä runsaasti enemmän.

Ensimäisessä kuvassa kello 23:05 kirkkaudeltaan bolidi-luokkaan kuuluva tulipallo oli visuaalisesti todella upea näky. Se heijastui järven pinnasta ja taivaalle jäi hetkeksi aikaa leijumaan savuvana. Täydellinen ajoitus mennä kuvaamaan aikaisemmin päivällä postattuja kuvia Jupiterista ja Saturnuksesta, kun olin juuri asettelemassa kameraa paikalleen rannassa.

Toisessa kuvassa on avaruusromua, jonka välähdys (flare) oli niin kirkas, että se heijastuu niin ikää järven pinnasta. Kyseessä on 04.09.1996 Baikonurin Cosmodromesta laukaistun Cosmos 2333 r -raketin runko.