Alustavat pimennyssuunnitelmat

Alustavat pimennyssuunnitelmat

78 hengen pimennysmatkalaisryhmämme alustavana suunnitelmana on mennä katselemaan keskiviikon täydellistä auringonpimennysta meren rannalle. Vaikka netissä olevat sääennusteet ukkoskuuroineen eivät kauhean positiivisilta näytäkkään, niin alueelle tyypillistä on selkeät aamut ja pilvet kerääntyvät vasta päivän lämmetessä. Tämän vuoksi onkin varsin onnekasta, että pimennyksen ajankohtana on juuri aamupäivä (hieman ennen kymmentä). Lisäksi merituuli pitää loitolla häiritsevän Shanghain saastesumun. Harmittavasti nousivesi tosin pitänee huolen siitä, että pimennystä ei ainakaan hiekkarannoille juurikaan pääse seuraamaan.

Tarvittaessa olemme kumminkin varautuneet kahden linja-auton kanssa matkustamaan satojakin kilometrejä, jotta pääsisimme mahdollisimman selkeällä alueelle pimennystä seuraamaan.