Sauna = Suzhou

Sauna = Suzhou

Tervehdys täältä läkähdyttävän kuumasta Suzhousta. Ulkona on parhaillaan lämmintä 37 celssiusta varjossa ja kosteuden ansiosta se tuntuu lähes 50 asteelta.

Ihan ensinnäkin muistutus itselleni: Valehtele aina joka ikiseen kiinalaisviranomaisten antamaan lomakkeeseen mikä sinulle työnnetään nenän eteen. Miksikö? Lentokoneessa kaikki matkustajat joutuivat täyttämään Kiinan karantteeniviranomaisten kyselylomakkeeseen, johon erehdyin totuuden mukaisesti mainitsemaan allergiasta johtuvan tukkoisen nenän. Tämän seurauksena sitten kaapin kokoinen (ja kiinalaisella mittapuulla jättiläisen kokoinen) tullisetä kuskasi allekirjoittaneen lentokentällä lääkärin tarkastukseen jossa mittailtiin kuumetta ja ties mitä vaikka selitin ainakin neljälle eri viranomaiselle, että kyse on allergiasta. Ei flunssasta. Noh, kaikesta huolimatta lupa tulla maahan saatiin ja mukaan lyötiin vielä joku karanteeniviranomaisen lappu, jossa ohjeistetaan kääntymään lääkärin puoleen jos oireet jatkuvat. Ei kiitos.

Shanghai Pudong Internationalista selvittyämme siirryimme ryhmämme kanssa kahteen bussiin (onneksi ne ovat ilmastoituja!) ja matkasimme muutaman tunnin Suzhouhun. Matkalla tosin tehtiin pikainen visiitti paikalliselle huoltoasemalle, jonka herkkutarjonnasta lisään kuvia nettiin tänään tai huomenna (paikallista aikaa).

Suzhoussa sitten saatiinkin odottaa hotellihuoneita lähemmäs tunti kun siivouksia ei oltu vielä ehditty suorittaa. Pikaisen suihkuttelun ja 9 tunnin koneessa hionneiden vaatteiden vaihto-operaation suorituksen jälkeen lähdimme marssimaan pitkin Suzhoun katuja tuonne aivan kaaottiseen liikenteeseen. Suojateista ei ole kuultu vaikka sellaisia kyllä on ja vilkkaiden katujen yli liikutaan pujottelemalla autorivien välissä ja toivomalla olemaan jäämättä jonkun skootterin alle.

Kävimme mm. paikallisessa supermarketissa jossa oli myynnissä kaikkea aina elävistä sammakoista hyvin samanlaiseen valikoimaan mitä törmää esim. lähimmässä Citymarketissa.

Kohta täytyy lähteä takaisin tarpomaan tuonne kuumuuteen vaikka vähän alkaa jo väsy painamaan kun viimeyön unisaldoksikin tuli jotain puolen tunnin luokkaa.

Lisää tarinointia illemmalla tai huomenna, riippuen lähdemmekö pikkuporukalla testaamaan tuossa lähistöllä sijaitsevan baarikadun yökerhoja vielä illalla.