Kuumaa shoppailua

Kuumaa shoppailua

Tänään on jo viileämpi päivä – ainakin yhden asteen viileämpi.

Lähdimme aamupalan jälkeen kuuden hengen porukalla jakautuneena kahteen taksiin suuntana Guan Qian Street, joka on paikallinen kauppakeskittymä. Suurin osa isoista tavarataloista muistuttivat valikoimaltaan joko Stockmannia tai esimerkiksi Helsingin Kamppia. Toisaalta isoja ostoskeskuksia oli pyhitettynä myös pelkästään yhdelle myytävälle tuotteelle kuten vaatteille tai elektroniikalle. Jälkimmäisestä mainitakseni, niin ainakaan Blu-Raystä täällä ei ole kuultu yhtään mitään. En sitten tiedä mikä on tilanne Shanghaissa mutta se selviää huomenna. Optiikaakin täällä on melko huonosti ollut tarjolla. Olen löytänyt vasta yhden kaupan jossa oli kameroita myynnissä mutta sielläkään ei ollut kuin kaksi Nikonin objektiivia – nekin vanhentunutta mallia. Canoniin tosin olisi löytynyt melko laajasti Canonin ja Tamronin putkea.

Kävimme shoppailun lomassa myös Temple of Mysteryssä, jossa paikalliset vierailijat kumartelivat jättimäisille kullatuille patsaille. Temppeli oli rakennettu 276 A.D., joten Euroopassa ei montakaan yhtä vanhaa pytinkiä ole pystyssä muualla kuin Italiassa ja ehkä Kreikassa (tai ainakaan ole edelleen aktiivikäytössä).

Nyt kaksi taksimatkaa täällä kokeneena voi alkaa jo tekemään sitä päätelmää, että ei täällä ole minkäänlaisia liikennesääntöjä, kuhan nyt vain ajetaan syvässä yhteisymmärryksessä. Kaistoilla ei ole kovinkaan suurta merkitystä vaan autoilla ja skoottereilla ajetaan juuri siitä mistä hyvältä tuntuu ja mistä menopeli vain mahtuu pujahtamaan muun liikenteen joukkoon. Vilkkuakin täällä käyttää noin joka kymmenestuhannes autoilija. Ilmeisesti sitä käytetään lähinnä silloin kun ollaan pattitilanteessa eikä oikein tiedetä kuka saa mennä ja minne. Äänitorvea sitten käytetään täällä tunnin aikana enemmän kuin sitä käytetään Suomessa vuodessa yhteensä. Yleensä sitä painetaan risteyksiä lähestyessä ja ohittamaan lähtiessä.

Kävimme sitten myös syömässä 8 hengen porukalla varsin kalliin näköisessä ravintolassa, jossa päädyimme lopulta omaan kabinettiin kun ravintolalla ei ollut näin isolle seurueelle tarjota pöytää. Söimme 9 valtavan kokoista annosta (tilasimme ns. yllätyspaketiksi yhden annoksen sammakkoa) ja hintaa juominen koko aterialle tuli 36 euroa, eli noin 4,5 euroa per ruokailija! Toisaalta taas – sekin on todella valtava rahasumma täällä. Yksittäiset ruoka-annokset maksoivat noin 2,8 euroa ja juomat lähes saman verran päälle. Annoksista tulenee illan aikana kuvia.

Tunnin kuluttua olisi tarkoitus lähteä vielä lähimarkettiin hakemaan lisää pullovettä ja iltanaposteltavaa.