Leivonnaisten oston järjettömyys

Leivonnaisten oston järjettömyys

Tämä asia on nyt mietittänyt jo kolmena iltana: Mistä ihmeestä paikalliset tietävät ostaessaan leivoksia sen kuinka monta kappaletta niitä täytyy koriin ottaa?

Selvitetäänpäs hieman paikallista tapaa ostaa kaupasta leivonnaisia. Ensiksi haet myyjältä sellaisen 30 x 40 senttisen korin ja ottimen. Tämän jälkeen suuntaat leivoshyllyille, mätät haluamasi tuotteet koriin ja suuntaat takaisin myyjän luokse, joka sitten punnitsee ja yksittäispakkaa valitsemasi tuotteet muovipusseihin. Tässä ollaan törmätty joka kerta siihen, että jotain tiettyä leivonnaista on pitänyt ottaa esimerkiksi 3 tai 4 kappaletta. Missään kohtaa tuotteen hintalappua se ei tosin käy ilmi. Tänäänkin katselin eilisen ostoksen hintalappua ja siinä ei ollut missään kohtaa kolmosta. Paljon kyllä kaikkia muita meille tuttuja numeroita.

Eli mistä ihmeestä saa tietää sen, kuinka monta minun täytyy näitä pullia oikein ostaa? En ymmärrä.

Toinen vastaavanlainen tilanne tuli vastaan elektroniikkahyllyllä. Olisin ostanut pari euroa maksavan hiiren läppäriini, koska en jaksaisi millään käyttää tätä touchpadiä. Kuitenkin tähän operaatioon ei riittänyt se, että otin tuotteen hyllystä vaan myyjä nappasi sen koristani ja kirjoitti lapun ja huitoi kaupan takaseinustalle päin. Ok. Lapun kanssa sinne ja aikani jonotettuani päätin jättää hiiren ostamatta.

Sinäänsä huvittavasti täällä on myös jokaisen ja tarkoitan myös jokaisen hyllyn päässä tuote-esittelijä joka auttaa löytämään tuotteen hyllystä. Usein niitä on useampiakin. Samoin myös jokainen vaaka on miehitetty useamman punnitsijan toimesta. Byrokratia on tässä maassa todellakin muodissa. (Mm. kassakuitit kaikki leimataan erikseen myyjän toimesta.)

Vielä noista asiakasmääristä joista eilen mainitsin. Tuossakin lähimarketissa on 60 kassaa, jotka ovat olleet jokaisena iltana kaikki käytössä ja silti kaikille niistä on jono. Asiakkaista ei siis ole pulaa.