Tiikerimäen tallaajat ja Kung Fu!

Tiikerimäen tallaajat ja Kung Fu!

Suuntasimme aamulla taksilla reilun 10 kilometrin päässä olevaan Tiger Hill Gardeniin, joka on ollut Suzhoun suurin nähtävyys jo parin tuhannen vuoden ajan. Kyseiselle hiipivän tiikerin näköiselle kumpareelle on rakennettu ajanlaskun alussa puutarha kuningas Helun hautapaikaksi. Nimensä paikka sai legendan mukaan siitä, että hautajaisia seuranneena päivänä mäen päällä oli nähty valkoinen tiikeri. Vaikka tämäkin oli päälisin puolin hyvin tyypillinen kiinalainen puutarha, niin silti se oli hyvin erilainen kuin kaksi aikaisempaa puutarhaa jotka olemme nähneet täällä. Oli jokseenkin sadunomainen tunnelma istuskella keskellä bambumetsää katselemassa paikallisia mustia lintuja pomppimassa pitkin metsää. Vastakohtana puutarhalla oli tarjota kaikkea aina kivibonzaista satoihin oikeisiin bonzaipuihin ja useisiin vesiputouksiin. Jos joku on tännepäin suuntaamassa, niin kannattaa varata 3-4 tuntia tämän paikan näkemiseen. Se on taatusti sen arvoista.

Päivän ruokapaikaksi arvoimme Guan Qian Jeillä sijaitsevan Kung Fu -pikaruokaravintolan. Ravintola siis tarjoilee paikallista ruokaa hyvin länsimaiseen tyyliin. Eli tunnelma oli vähän kuin olisi mäkkärissä syömässä puikoilla riisiä ja jotain mitä taaskaan ei voinut tunnistaa. Myös ateriaan kuulunut keitto oli hyvää, joskin kiinnostaisi kovasti tietää mitä se musta, rakkulainen ja kovasti luinen liha oikein oli? Hintaa isohkolla aterialla oli 23 yuania ja 0,5l juoma kustansi sen 5 yuania lisää.

Nyt hetki huilailua ja kohta palaveeraamaan huomisesta pimennyksestä. Sään osalta voidaan sanoa se, että tämänkään päivän sääennusteet eivät pitäneet paikkaansa. Tänään piti tulla iltapäivällä vettä 26 mm mutta aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta. En uskalla edes arvata paljonko tuolla oli asteita. Jokatapauksessa kuumuus ei täällä enää ole pariin päivään juurikaan pahalta tuntunut, joka taas tarkoittaa sitä, että lauantaina paleltaa ja paljon. Olisi varmaan pitänyt ottaa jonkinlainen takki tai edes pitkähihainen paita mukaan.

Lisäilen kuvia tästäpäivästä ja eilisestä illan kokouksen jälkeen, eli joskus kello 15 jälkeen Suomen aikaa.