Auringon kuvaamista harjoittelemassa

Auringon kuvaamista harjoittelemassa

Ylikulku alkaa jo koputtelemaan ovelle, joten nyt jos koskaan on aika yrittää ottaa ensimmäiset kuvat auringosta sitten vuoden 2004. Tänään 17.5.2012 kokosimme Härkämäen observatoriolle “harjoitusleirin” opettelemaan Lunt LS60 -aurinkokaukoputken kanssa kuvaamista.

Ylläolevasta kuvasta näkyykin työskentelyn olevan tiivistä tiimityötä. Harri Haukka operoi kaukoputkea tehden säätöjä tarkennukseen ja kaukoputken suotimiin, samaan aikaan kuin allekirjoittanut leikkii keltaista kummitusta tai siis ohjaa tietokoneen välityksellä kameran toimintaa ja huolehtii kuvaamisesta.

Tuossa sitten onkin yksi harjoituspäivän kuvatuotoksista h-alpha-aallonpituudella kuvattuna Luntin LS60 -aurinkokaukoputkella. Ihan kelpo otos noin ensikertalaisille.