Raaseporin linna

Raaseporin linna

_DSC0229
Vaimo siskoineen halusi päiväretkelle Fiskarsiin, joten samalla vaivalla tuli koukattua ihastelemassa Raaseporin linnaa. Enpäs ollutkaan aikaisemmin käynyt. Muut Suomen linnat on kyllä tullut lapsena koluttua.

Raaseporin linnan rakentamisesta ei ole säilynyt tietoja mutta se mainitaan ensimmäisen kerran dokumenteissa 1378, joten rakentamisen oletetaan ajoittunee jonnekin 1300-luvulle. 1370-1380 vuosien välillä linnaan rakennettiin lisää muureja. Helsingin perustamisen myötä Raaseporin tärkeys väheni ja linna hylättiin vuonna 1553. Pari vuotta myöhemmin linnaa yritettiin uudelleen asuttaa mutta se hylättiin uudesatan hyvin nopeasti.

Restaurointeja linnaan on tehty aina 1800-luvun lopulta lähtien ja viimeisin linnan reustauraatio saatiin valmiiksi 1988.

Linnassa ei sattunut meidän lisäksemme olemaan kuin kolme muuta vierailijaa, joten linnaan sai tutustua kaikessa rauhassa. Meni kyllä omiin suosikkilinnoihinini. Tänne täytyy tulla uudestaankin.