46 asteen rengas!

46 asteen rengas!

Huomasin parvekkeelta himmeän 22 asteen renkaan ja hieman kirkkaamman 22 asteen ylläsivuavan kaaren, joten nappasin kameran matkaan ja suuntasin Pyhäjärven jäälle.

Kävelymatkan aikana auringon eteen oli ehtinyt tulemaan alapilviä, joten jouduin odottelemaan pidemmän tovin niiden väistymistä. Paikalle pöllähtänyt koiran ulkoiluttaja seurasi kauempaana jäällä puolisen tuntia, selvästi ihmetellen, miksi tuo yksi tähyää kamera kädessä auringon suuntaan?

22r, 22ysk, saur
22r, 22ysk, saur

Odotus palkittiin ja pilvet pääsääntöisesti katosivat hetkeksi. Välillä metsän reunaa vasten näytti, ihan kuin siellä olisi punertavaa 46 asteen kamaa.

22r, 22ysk, saur, 46r, 46ysk B-R -käsitelty
22r, 22ysk, saur, 46r, 46ysk
B-R -käsitelty

Kotona kuvia B-R -käsitellessä paljastui, että kyllähän siellä oli! Kokonainen komea 46 asteen rengas. Sen yläreunassa näkyy lisäksi kirkastuma, josta on vaikea sanoa onko tuo 46 asteen ylläsivua kaari vaiko zeniitinympäristön kaari. Jompi kumpi joka tapauksessa. Alustavasti nyt merkkasin sen 46ysk:ksi.