Olavinlinnassa

Olavinlinnassa
Olavinlinna_Panorama1_web
Olavinlinna

Tämän kertainen päiväretki suuntautui Savonlinnassa sijaitsevaan Olavinlinnaan. Edellisestä vierailuista linnaan olikin kulunut jo 25 vuotta tai ylikin. Moni linnaa koskeva tarina oli iskostunut pienen pojan mieleen, josta huomasikin opaskierroksen pysyneen kohtuullisen samanlaisena. Ainoastaan tarina linnan pässistä puuttui nykyisestä kierroksesta.

Harmittavasti näin jo toukokuun lopulla Savonlinnan oopperajuhlien teltan ja lavan rakennus oli vallannut linnan sisäpihan, joten linnassa pääsi kiertelemään vain hyvin rajatulla alueella.

Olavinlinnan rakennustyöt aloitettiin 1475 Viipurin käskynhaltijana toimineen tanskalaisen ritari Erik Akselinpoika Tottin toimesta strategisesti tärkeän Savon alueen turvaksi. Aluetta hallinnut Ruotsin kruunu halusi luonnollisesti pitää alueen itsellään ja torjua idästä tulevat venäläisten hyökkäykset. Linna onkin osallistunut lukuisiin taisteluihin ja sen omistajuus on vaihdellut Ruotsin ja Venäjän välillä.