Polar Park

Polar Park

Susi
Susi

Päivän vierailukohteena oli Polar Park. Maailman pohjoisin eläintarha. Sinäänsä asukkaijistoonsa, joita oli alle kymmenestä arktisesta lajista, nähden pääsyliput oli varsin kalliit. Yli parikymppiä per naama. Sattumalta paikalla oltiin kuitenkin juuri ennen petoeläinten ruokkimisen aloitusta, joten ruokintakierroksella eläimiä pääsi ylipäätään näkemään. Yleensä kun ne piileksivät isoissa aitauksissaan, joten vinkkinä kerrotakoon: Ole paikalla kello kolmetoista. Silloin alkaa eläinten ruokintakierros.

Mielenkiintoisin paikan asukkaista oli Salt-niminen albiino ruskeakarhu. Paikan naali näytti myös tällä hetkellä hieman hassulta, koska sillä on menossa kesäturkkiin vaihtaminen. Parin viikon päästä sen pitäisi olla kokonaan harmaa.

Polar Parkin erikoisuutena on se, että maksamalla (olikohan reilut 150 euroa) pääsisi eläinhoitajan kanssa susiaitaukseen. Silloin sudet tulevat lähelle ja pesevät naaman. Lisäksi susien tapaan tervehtiä kuuluu suun sisäpuolen nuoleminen, joten ilman kielaria reissusta ei selviä. Eipähän tullut tätä mahdollisuutta käytettyä.