Residenz München

Residenz München
Vanhin säilynyt Englannin kuningattaren kruunu vuodelta 1030

Tänään vuorossa oli suurin yleisölle avoinna oleva kaupunkipalatsi, eli Residenz München. Palatsin kierrokset jakautuvat kolmeen osaan, aarrekammioon, itse palatsiin ja teatteriin. Viimeisin tosin jätettiin tällä kertaa välistä.

Aarrekammioon oli kerätty Baijerin hallitsijoiden aarteita mukaanlukien Baijerin vallansymbolit. Mielenkiintoinen lisä oli myös vanhin säilynyt Englannin kuningattaren kruunu.

Itse palatsiosio olikin sitten hyvin samanlaista kuin kaikki muutkin aikakauden palatsit. Residenz myös osittain tuhoutui toisen maailmansodan pommituksissa ja se onkin uudelleen rakennettu 1980-luvulla. Huoneiden sisustukset ja huonekalut on tuotu paikalle muista palatseista ja linnoista. Ne siis ovat kuitenkin oikean aikakauden tuotoksia vaikkeivat alunperin tuonne kuuluneetkaan.

Palatsi on oikeasti iso, ja siellä riittää kierrettävää sekä nähtävää useammaksi tunniksi. Varmaankin jopa päiviksi, jos audio-oppaan jokaisen selostuksen jaksaisi kuunnella läpi.