Schloss Nymphenburg

Schloss Nymphenburg

Tänään oli vuorossa kaksi kohdetta. Ensin kuninkaiden kesäpalatsina toiminut Nymphenburgin palatsi, jolla pituutta kertyy yhteensä reilut 700 metriä. Harmittavasti tästä massiivisesta rakennuskompleksista vain pieni osa oli avoinna vieraille. Myös tallit olivat tänään kiinni, joten kattavin hevoskärrykokoelma jäi näkemättä. Ihan mielenkiintoinen kohde mutta ehkä hieman pieni muiden palatsien rinnalla.

Toisena kohteena oli samaisen palatsin pohjoissiivessä sijaitseva Museum Mensch und Natur, eli kotoisammin Ihmisen ja luonnon museo. Kyseessähän on siis käytännössä pieni luonnontieteellinen museo. Ainoa miinus museolle tulee siitä, että kaikki tekstit ja selitteet olivat tarjolla vain saksaksi. Sattumalta museossa oli erikoisnäyttelynä menossa vuoden luontovalokuvanäyttely, jossa olikin varsin mahtavia otoksia. Ehdottomasti muutaman lisäeuron arvoinen käyntikohde.