Pirkkalan muinaismarkkinat 2017

Pirkkalan muinaismarkkinat 2017

Pirkkalan muinaismarkkinat järjestettiin tänävuonna toista kertaa, eli varsin nuoresta tapahtumasta on kyse. Innostus tapahtumalle on ilmeisesti saanut alkunsa muutaman sadan metrin päässä sijaitsevasta Tursiannotkosta, josta on löydetty valtaisat määrät rautakautista esineistöä ja jopa talojen hirsirakenteita.

Tapahtuman nuori ikä ei näkynyt se järjestelyissä vaan kokonaisuus oli todella ammattimaisesti ja toimivasti kasattu. Tästä iso hatunnosto tapahtuman järjestäjille ja vapaaehtoisille.

Kaksi päivää tuli pyörittyä paikalla viikinkiasuihin sommistautuneina ja sää suosi vähän liiankin hyvin tänä viikonloppuna. Voin luvata paksun villaviitan olevan melkoisen lämmin varuste tunikan päällä.

Tapahtuma sisälsi mielenkiintoisia ammattilaisluentoja ja lisäksi oheisohjelmaa alueella oli ihan mukavasti. Oman kokonaisuutensa tapahtumalle toi Reipin kartanon ja museon hieno miljöö. Kirsikkana kakunpäällä oli kotieläinpiha, jossa sai rapsutella mm. possua ja kaneja.

Lauantai on selvästi kävijämäärissä vilkkaampi päivä mutta ei sunnuntaikaan siitä kauhean kauaksi jäänyt. Toivottavasti tapahtumaa tullaan näkemään vielä tulevinakin vuosina, sillä tänne palaa kyllä mielellään uudelleenkin.