Huittisten Ripovuori

Huittisten Ripovuori

Huittisissa sijaitsee Ripovuori, josta on erinomainen näköala sen edustalla virtaavaan Kokemäenjokeen. Jotkut ovat spekuloineet vuoren olevan mahdollinen entinen linnavuori tai ainakin osa linnavuorten puolustusjärjestelmää mutta tätä tukevia todisteita ei ole löydetty. Sen sijaan vuori on vanha kulttipaikka, jonka laella on sijainnut pronssikautisia hautaröykkiöitä. Valitettavasti röykkiöt on ehditty 1900-luvun alussa tuhoamaan täysin, ennen kuin arkeologit ehtivät niitä tutkimaan. Vuori saa siis pitää salaisuutensa jatkossakin.

Vanha kansa tietää myös kertoa Ripovuorella asustavan tai ainakin asustelleen jättiläisiä mutta ainakaan tänään ei niitäkään paikalla näkynyt. Sen sijaan 70-80-luvun tienoilla vuoren laella on järjestetty tansseja. On siinä saanut laittaa jalalla koreasti komeissa maisemissa!