Pukkisaaren muinaismarkkinat

Pukkisaaren muinaismarkkinat

Helsingin Pukkisaaresta löytyi uutena tuttavuutena pienehkö mutta sitäkin tunnelmallisempi keskiaikatapahtuma tai pikemminkin Suomen historian jaottelua noudattaen rautakautinen markkinatapahtuma, Pukkisaaren muinaismarkkinat. Tapahtuman miljöö on todella upea ja tunnelmallinen. Paikallinen harrastajaseura Somelo on rakentanut alueelle rekonstruktaatioita rautakautisista rakennuksista, joten se jo luo tapahtumalle ainutlaatuisen miljöön.

Täytyy taas nostaa hattua taistelunäytöksen porukalle, sillä taas oli keksitty jotain uutta. Tyypillisesti vuosittain on kyllästynyt näkemään samaa kilpimuuria vasten kilpimuuria taistelua kerta toisensa jälkeen mutta nyt oli hienosti otettu mukaan viikinkien käyttämä kaksintaistelutapa, saari. Saaren säännöissä maahan asetetaan kaksi viittaa, joiden päällä taistelu tulee käydä. Molemmilla miehillä on käytettävissään kolme kilpeä ja ottelu ratkeaa joko kilpien loppuessa tai ensimmäiseen vereen. Nyt siis nähtiin, kuinka kilven säpäleet lentelivät ilmassa! Hieno näytös!

Heti aamusta paikalla ollessa pukujen määrä yllätti runsaudellaan. Tänne täytyy tulla ensivuonnakin!