Riika

Riika

Ensimmäinen kerta käymässä Riikassa. Tämähän osoittautui mukavaksi ja Balttian tasoon nähden varsin siistiksi kaupungiksi. Hintataso on luonnollisesti Suomea halvempi, varsinkin taksilla oli edullista ajella, mutta silti päivässä saattoi helposti kertyä reilu 16 kilometriä kävelyäkin pitkin Vanhan kaupungin mukulakivisiä katuja.

Riikan vanha kaupunki on laajempi verrattuna suomalaisille tuntumpaan Tallinaan. Alue tosin ei ole niin hyvin säilynyt kuin Tallinan, kiitos ensimmäisen ja toisen maailman sotien aikaisten pommitusten. Sekaan on sujuvasti saatu tuhoutuneiden rakennusten tilalle myös tuoreempia ja modernimpia rakennuksia. Uudempi keskusta-alue löytyykin näppärästi heti joen toiselta puolelta, jossa on sitten jugend-tyylistä ja modernimpaa rakennusta.

Ehdottomasti tutustumisen arvoinen kaupunki, jonne on helppo tehdä esim. viikonloppureissu. Lentämällä kun tänne pääsee tunnissa.