Saaristolaismarkkinat 2017

Saaristolaismarkkinat 2017

Kemiönsaarella sijaitsevalla Taalintehtaalla järjestettiin vuotuiset Saaristolaismarkkinat, osana September Open -tapahtumakokonaisuutta. Tapahtuma-alue oli jaettu kahteen osaan, toinen oli keskiakainen markkinatori ja toinen sitten nykyaikaisempaa markkinameininkiä.

Mistään kovin isosta tapahatumasta ei ole kyse, varsinkaan keskiaikamarkkinoiden osalta mutta silti tapahtuma on toimiva kokonaisuus. Väkeä oli paikalla vaihtelevasti vaikka sää olikin ihan hyvä. Ilmeisesti lauantaina olisi ollut sateista huolimatta enemmän porukkaa paikalla.

Itse ohejelma sitten olikin sitä tuttua ja varmaa laatua. Viikinkitaistelunäytöstä oli pitämässä Faravidin sudet, joiden rivit olivat ilmeisesti hieman harventuneet launtain loukaantumisten johdosta. Musiikkipuolella nähtiin mm. aina vetomaista Greenrose Faireä sekä itselle uutena tuttavuutena tullut Pietarsaarelainen Ratatosk. Tähän yhtyeseen täytyykin tutustua tarkemminkin, sen verran hyvän setin soittivat. Pääohjelmana nähtiin mm. Kouvolan Wiipurintien markkinoilta tuttu Rohan Tallien Suomi 100 -esitys.

Bonuksena Rohan tallien turnajaisesitys oli tuotu alueen pienestä koosta johtuen niin lähelle yleisöä, että jalkoihin lensi peitsensäpäläite. Tämähän vain nostattaa tunnelmaa! Kohti lentävistä aivoista nyt puhumattakaan.

Ohessa vielä pari pidempää videota. Videoeditointiohjelma alkoi kiukuttelemaan ja kello on paljon, niin poikkeuksellisesti sitten kaikki kuvattu materiaali meni jakoon. Tiukempaa leikkausta luvassa myöhemmin tai sitten ei. Odin yksin tietää.