Riian eläintarha

Riian eläintarha

Riian eläintarha, Riga Zoo, oli hyvä kauniin syyspäivän kohde. Aurinko porotti ja lämmintä oli melkein parikymmentä astetta.

Eläintarha on sen verran iso, että tänne kannattaa varata aikaa vähintään puolipäivää – mielellään jopa kokonainen päivä, jos kaiken haluaa nähdä. Alue on melko laaja ja siellä risteilee käytäviä joka suuntaan, joten opaskarttaa kannattaa ajoittain vilkaista.

Harmittavasti ne kiinnostavimmat otukset, kuten Amurin tiikeri, leijona ja jääkarhu oli niin paksujen tuplalasien takana, että se sai kuvat menemään pehmeäksi mössöksi. Jääkarhu ylipäätään oli tuolla säällä melko passiivinen ja köllötteli kiven takana. Oikeastaan ainoa kuvattava asia koko otuksessa oli sen takatassu.

Eläintarhaan sisäänpääsy maksoi ainoastaan 6 euroa aikuisilta ja paikanpäälle pääsee helposti ratikalla suoraan vanhasta kaupungista. Matka-aika on noin puolisen tuntia.