Hämeen Linnan turnajaiset 2018: Osa 1 – Linnaa ja ohjelmaa

Hämeen Linnan turnajaiset 2018: Osa 1 – Linnaa ja ohjelmaa

Hämeenlinnan Hämeen Linnassa järjestettävät turnajaiset nauttivat toukokuun hellelukemista. Linnaan ja kaikkeen ohjelmaan pääsi vain viidellä eurolla. Ohjelma oli entistä monipuolisempaa ja näyttävämpää! Vaikka linnan ympäristössä on tullut pyörittyä vuosi toisensa perään, on itse linna jäänyt kovin vähäiselle vierailulle. Nyt tuli sekin otettua takaisin ihan opastetun kierroksen kanssa ja itse linnassa pyörien.

Ohjelmaan oli ujutettu mukaan myös mielenkiintoisia luentoja, joista täytyy antaa erityismaininta FM Joni-Pekka Karjalaiselle. Luento miekkamestareista ja taistelukirjoista heräsi paljon paremmin eloon, kun manuscriptien oppeja näytettiin käytännössä, eikä tyydytty pelkkiin perinteisiin kalvosulkeisiin.

Keskiajan elävöitysryhmä Iloinen Joutsen järjesti linnan luentosalissa pienimuotoisen muotinäytöksen. Tämän ryhmän asusteita on aina ilo ja kunnia päästä näkemään. Yksityiskohtien runsaus, tarkkuus historiallisuuteen ja käsityötaito on aivan uskomattomalla tasolla. Kasvivärjäyksellä saadaan aikaiseksi pukuihin uskomattomia värisävyjä ja loistoa.

Linnan pihalla musiikillista viihdytystä tarjosi Greenrose Faire, joka tuttuun tyyliinsä heitti hyvän keikan. Mielenkiintoisesti tällä kertaa bändin pääsi näkemään akustisempana versiona, kuin normaalisti. Hienosti toimi sekin! Lisäbonuksena kuultiin muutamia otteita piakoin julkaistavalta yhtyeen uudelta albumilta! Erittäin lupaava levy on näiden perusteella luvassa!

Linnassa aukesi viikonloppuna myös sen uusin erikoisnäyttely, Hohto – suomalaista hopeaa. Näyttelyssä oli mielenkiintoisa kattaus 1600-luvulta aina näihin päiviin asti.

Itse turnajaisiin päästään Osassa 2: Taistelua ja turnajaisia.