Hämeen Linnan turnajaiset 2018: Osa 2 – Taistelua ja turnajaisia

Hämeen Linnan turnajaiset 2018: Osa 2 – Taistelua ja turnajaisia


Jatkoa Osasta 1: Linnaa ja ohjelmaa

Taistelua oli tänävuonna tarjolla Hämeen Linnan turnajaisissa oikein runsainmitoin. Ensin Warusseppäin Kilta esitteli keihäsäkseeraysta ja muita lähitaistelun muotoja. Mukaansa tempaavassa esityksessä saimme nähdä miekkailua, harjoitusmiekkojen käyttöä, lyhytmiekkojen ottelua unohtamatta hilppareita ja muita pitkiä aseita. Lisäksi nähtiin varsijousen käsittelyä sekä musketin esiastetta, hakapyssyä.

Turnajaisista vastuussa oli tälläkin kertaa Rohan Tallit uudistetulla esityksellään. Esitykseen oli lisätty kiitettävästi näyttäviä tulielementtejä mutta niiden käyttö kärsi vielä näin kesän alkutaipaleella teknisistä ongelmista. Pienellä hieromisella kasassa on näyttävä esitys. Tuli elementtinä sopisi paremmin iltahämärään, kuin kirkkaaseen päivänpaisteeseen mutta toisaalta, silmikon läpi taitaisi olla lähes mahdoton erottaa mitään temppuihin vaadittavaa. Esitys oli kokonaisuudessaan uudistunut hyvin. Vaikka tutut turnajaiselementit olivat säilyneet, niin uusia lajeja tai versioita niistä saatiin ihastalle runsaasti. Nyt esitykseen oli lisätty pelkän kilpailullisuuden lisäksi oikeaa juontakin, joka sopi näytökseen erinomaisesti! Kansa vaatii lisää lentäviä peitsensäpäleitä!