Varustautuminen 2 + muuta höpinää

Varustautuminen 2 + muuta höpinää

Edellisessä viestissä mainittu fleece on osoittautunut varsin lämpimäksi käytössä. Ei laisinkaan huono hankinta. Lisäksi nyt on sitten ilmaantunut Sea to Summitin valmistama retkityyny.

Valmistajan kuva tyynystä on vähän huono, sillä tuossa ei näy kääntöpuolelle jäävä kiristyssysteemi, jolla saa portaattomasti säädettyä kuinka paksua/ohutta tyynyä tahtoo käyttää. Samaisella kiristysnauhalla tyyny sitten pakkaantuu myös kuljetuskokoonsa.

Seuraavat hankinnat sitten varmaankin ovat jonkinsortin retkituolit ja -pöytä. Pöytää varsinkin tullaan kaipaamaan läppärille, koska kuvaaminen on kuitenkin tarkoitus suorittaa kaukoputkeen kiinnitettävällä järkkärillä tietokoneohjatusti. Tämä jo lähinnä ihan pelkästään helpottaaksemme kuvan focusoimista, joka on luonnollisestikin sitä helpompaa mitä isompana kuva nähdään. (Ne, jotka ovat taistelleet kaukoputken tarkennuksen kanssa kameran oman etsimen läpi, tietävät kyllä mistä puhutaan.) Hankinnat varmaankin kannattaa suunnata Amazon.co.uk:hon näiden osalta – varsinkin kun valitsee Super Saver Deliveryn (tjsp) -piirissä olevia tuotteita, niin saa kuljetuksenkin ilmaiseksi. Tuotteiden hintakin näyttäisi pikaisella vilkaisulla olevan noin neljänneksen, kun verrataan suomalaisiin retkeilykauppoihin.

Päänvaivaa on aiheuttanut myös auton vuokraaminen – monet firmat ehdoissaan pyytävät varmistamaan erikseen auton viemisen ulkomaille (pitäisi saada kirjallinen lupa) mutta heiltä asiaa kysyttäessä sitten luvan saaminen tuntuukin osoittautuvan melkoisen vaikeaksi. Miksi sitten yleensäkin pitäisi vuokrata auto? Retkikuntaan kuuluu neljä henkilöä. Mukaan on lähdössä majoitustavikkeet, kaukoputki, kaukoputken jalusta, retkipöydät, retkituolit yms. yms. Yritäppä tunkea ne johonkin pieneen perhe-sedaniin ja matkustaa edes etäisen mukavasti pari 12h autoilupyrähdystä. Eli matkustamiseen tarvitaan vähintäänkin farmaria ja suksiboksi olisi mukava lisä mutta ainakaan vuokrafirmat eivät tunnu tällaista optiota tarjoavan. Joten jatketaan lupapaperien selvittelyä ja tehdään uusi kyselykierros. Onko vuokra-autoihin sitten saatavana optiona edes suksitelineitä? Suksiboksin kyllä saa muualtakin lainaan.