Trolleja ja ylihintaisia hampurilaisia

Trolleja ja ylihintaisia hampurilaisia

Matka stabiksesta jatkui ja teki yllättävän koukkauksen Havoyaan tai vastaavaan nimiseen paikkaan. 90km suuntaansa. Poroja oli tiellä – paljon. Noh, päivä vierähti autossa ihmetellessä kerrostuneita kallioita ja matkalla pistäydyttiin luontokävelylle katselemaan trolleja. Tai ainakin norskimytologian mukaan kivettyneitä sellaisia. Melkoisia kivipaaluja siellä rannalla kökötti.

Merikotkakin tuli bongattua ja varmaan pari kuvaakin siitä saatiin. Tunturihaukkojakin nähtiin – Suomessa niitä kuuleman mukaan on yksi pariskunta, eli melko harvinainen laji.

Nyt sitten ollaankin Kirkeportenissa, jossa on meillä varsin asiallisen näköinen mökki. Paras tähän mennessä olleista. Huomenna sitten pitäisi olla se varsinainen h-hetki Venuksen ylikulun osalta mutta se ainakin täällä Nordkappissa tulee olemaan tämän hetken ennusteiden valossa täysin pilvessä. Aamulla tarkistellaan vielä satelliittikuvia ja sääennusteita. Luultavasti sen jälkeen matkamme käy jonnekin kohti etelää, jossa on yöksi lupailtu jopa aurinkoista. Saas nähdä miten käy. Pitkä, kylmä ja tuulinen yö on joka tapauksessa luvassa. Koko aika valvotaan ja tarkkaillaan taivaan tilannetta, jos se aurinko sitten huonoimmassa tapauksessa edes kerran näyttäytyisi.