Muinaisturskan jäljillä

Muinaisturskan jäljillä

Norskit ja 6000 vuotta vanhat kalliomaalaukset. Mikäpäs muu siellä kivessä komeilisi kuin turskan kuva. No okei, oli siellä myös poroja, hirviä, karhuja, veneitä ja ties mitä. Muutama tipunenkin, joita mukaan annettu opaslappunen väitti hanhiksi vaikka olimme satavarmoja niiden olevan kuvien perusteella strutseja tai dodoja. Seurueemme oli kasvaa viiteen, kun matkaamme innostui hetkeksi lähtemään kalliomalaauksilla asuva kissa, joka oli jo yhdelle seurueemme jäsenistä ennalta tuttu kolmen vuoden takaa. Sitkeä mirri.

Kävimme testaamassa myös netissä kovasti kehutun Altalaisen ravintolan, Alfa Omegan. Varsin maineensa veroinen paikka kyseessä. Kannattaa kokeilla, jos tänne joskus eksyy.

Mielenkiintoinen huomio tästä kylästä, kaupungista tai mikä tämä nyt sitten onkaan, että tämä on suomenkielistä aluetta. Enemmän välillä tuntui keskustassa kuulevan varsin erikoisella aksentilla väännettyä suomea kuin norjaa. Huhujen mukaan tuolle kielelle on joku virallinen nimityskin olemassa mutta se nyt ei tähän hätään ole tiedossa.

Ainiin, tulihan meille vastaan hirviäkin. Nämä tosin olivat täytettyjä ja matkalla rakenteilla olevaan näyttelyyn.

Tulipahan kalliomaalauksilla bongattua 22-asteen halokin. Kuvassa oleva peukku ei ole tyypillinen valokuvamoka vaan edes hieman blokkaamassa kirkasta aurinkoa.