Ranuan eläintarha

Ranuan eläintarha

Kesäloma on siitä petollista aikaa, että kun saat jonkun idean, niin yleensä sen ehtii myös toteuttaa. Tällä kertaa kaikki lähti siitä, että Tampereelle oli luvattu vesisadetta useammaksi päiväksi ja teki mieli nähdä jääkarhun pentu. Seuraavana aamuna alkoikin sitten matka kohti Ranuaa ja jääkarhuja. Yö tuli telttailtua noin 13 kilometrin päässä eläintarhasta järvenrannalla. Aamulla sitten heti eläintarhan auettua katselemaan mitä Ranualla on tällä kertaa tarjota. Edellinen vierailu olikin edellisen pennun aikana vuonna 2012.

Noin tunnin odottelun jälkeen jääkarhuista uros aloitti oman lystikkään touhuamisen renkaan kanssa. Hetkeä myöhemmin viereisessä aitauksessa myös naaras ja perässään uusi pentu innoistuivat myös vesileikkeihin. Sitä ilotteluahan sitten riitti noin tunnin ajan ruokintaan asti.

Ohessa kuvasatoa, varsin kovasti jääkarhuihin painottuneena mutta ehkäpä ihan ansaitusti?