Wiipurintien Markkinat 2017

Wiipurintien Markkinat 2017

Kouvolan Kasarminmäellä järjestettiin viikonloppuna Wiipurintien Markkinat, jotka ovat jatkoa edellisvuosien Verlan Aika -tapahtumalle. Tapahtuma sisältää historiaa aina rautakaudesta 1800-luvun musketööreihin ja edelleen Rakuunoihin, joten kaikille on varmasti jotakin.

Säät eivät valitettavasti tällä kertaa suosineet, vaan vettä tuli vähän väliä enemmän tai vähemmän. Kolme kunnollista ukkoskuuroakin osui tapahtuman aikana päälle. Vesi tuli sadetakistakin läpi mutta se ei tunnelmaa haitannut. Keliin nähden paikalla oli yllättävän paljon kävijöitä, joka oli erittäin hienoa!

Kokonaisuutena Wiipurintien Markkinat olivat erittäin hyvä tapahtuma, jolla on paljon potentiaalia ja Kasarminmäen valtavan kokoisen alueen vuoksi sillä on onneksi myös tilaa kasvaa. Toivottavasti myyjiä nähdään jatkossa entistä enemmän vaikka aika hyvin heitä oli nytkin paikalla. Ohjelmaa oli paljon ja se oli kiinnostavaa. Varsin hevospainotteisesti mentiin mutta onhan se nyt hienoa katsoa Rakuunoiden sulkeisia tai Rohan tallien hevosturnajaisia.

Oikeastaan ainoa miinus tapahtumalle tulee kartan puutteesta käsiohjelman yhteydestä. Kasarminmäen alue on iso ja ohjelmat on ripoteltu eripuolille aluetta. Monesti oli vaikeaa löytää oikeaan paikkaan. Tämä on onneksi hyvin helposti korjattava puute, jonka järjestäjät toivottavasti korjaavat ensivuodeksi.

Tapahtumassa nähtiin myös Medieval Combat Sports Finlandin SM-tason ritareiden kaksinottelu, jossa Sami Lappeteläinen kohtasi debyyttinsä tekevän Mikko Jalosen. Koko ottelun voi katsoa alla olevasta videosta:

Kuvasaldo jäi tällä kertaa vähän laihaiksi, kun kaatosateiden aikana ei kauheasti huvittanut kaivella kännykkää esiin.