Länsi-Islanti (1. päivä)

Länsi-Islanti (1. päivä)

Ensimmäinen päivä Islannissa on nyt takana. Lento oli jonkinverran myöhässä ja lentokentän sekä vuokraamon päässä tuhraantui pari tuntia suunniteltua kauemmin aikaa, joten suunnitelman mukaiset kohteet reitin varrelta joutui jättämään väliin. Nyt tuli vain ohiajaessa nähtyä viikinkien islantilaissaagoista pisimmästä ja hienoimmasta, Egilin saagasta, tuttuja maisemia. Lähinnä siis Borg, joka nykyään kantaa Borgarnesin nimeä. Kyseiseen paikkaan Egil isänsä Skallagrimin, eli kalju-Grimin kanssa saapuessa Islantiin perustivat ensimmäisen maatilansa.

Majapaikkaan ajaessa reitti tarjosi melkoisen yllätyksen. Jouduimme ajamaan vuorten ylitse ja se matka menikin sakeassa pilvessä. Näkyvyyttä ei ollut kapealla ja mutkaisella tiellä pariakymmentä metriä. Kun pääsimme laskeutumaan taas pilvien alapuolelle näkymä oli aivan huikaiseva. Siitä videota reissun jälkeen.

Majapaikan löytymisen jälkeen lähdimme vielä ilta-ajelulle katsomaan länsirantaa, jossa sijaitsee Snaefellsjoekullin kansallispuisto. Sattumalta yhden pikkutien päästä löytyi vanha Irlantilainen kaivo, joka nykyään on kuivunut. Kaivon pohjalle pääsi kiipeämään kivisiä askelmia pitkin. Jatkoimme matkaa kävellen rantaa pitkin ja siellä odottikin sitten jo tässä vaiheessa reissun kruunannut näky. Kaksi ryhävalasta purskautteli suihkujansa, heilautti pyrstöänsä sukeltaessaan sekä yksi hyppykin nähtiin. Tästä on hankala panna enää paremmaksi.

Huomenna lisää länsirannikkoa ja matka jatkuu Luoteis-Islantiin.