Medieval Folk Fest 2017

Medieval Folk Fest 2017

Tampereen Tallipihan Medieval Folk Fest järjestettiin jo kuudetta kertaa mutta tämä oli silti uusi tuttavuus itselle. Molempina päivinä tuli paikalla oltua osan aikaa.

Ihan alkuun täytyy todeta, että itse tapahtumalla ei keskiajan kanssa ollut mitään muuta tekemistä kuin mitä nimessä luki (no, oli siellä seppäkin markkinoilla). Mutta ei anneta sen nyt haitata. Esiintyjäkaarti oli tyylillisesti varsin laidasta laitaan ja hyviä vetoja olivat kaikki. Musiikkia oli siis moneen makuun ja ohjelmaa riitti mukavasti molemmille päiville. Jos nyt jotain pitää nostaa esiin, niin omaan makuun Sorrowhearts heitti kovan keikan ja samoin tapahtuman järjestäjällä Greenrose Fairella oli molempina päivinä hyvä meno päällä. Lauantaina vain harmittavasti encore jäi kuulematta, kun sadekuuro yllätti sen verran voimakkaana.

Itse markkinaosuus sitten olikin enemmän sitä tavallista markkinakamaa, jota myydään keskiaikatapahtumien ohessa, jos myyjille ei ole tarkempia keskiaikasvaatimuksia esitetty. Tässä täytyy tosin iloisena poikkeuksena mainita lauantaina paikalla ollut ketjukauppias, jolla oli valikoimissaan todella upeita muinaisketjujen jäljitelmiä ja ketjulenkeistä tehtyjä riipuksia yms.

Kokonaisuutena kyllä kiva pikku tapahtuma, johon menee mielellään ensivuonnakin kuuntelemaan musiikkia.